Начало Култура.бг Предлагат Любен Чаталов за орден „Св. св. Кирил и Методий“

Предлагат Любен Чаталов за орден „Св. св. Кирил и Методий“

286
0

Вижте кои са останалите номинирани

Министерският съвет реши на заседанието си днес да предложи на президента на Република България да издаде указ за награждаването на актьора Любен Чаталов и още трима дейци за особени заслуги към българската държава и нацията.

Любен Чаталов има повече от 150 кино и театрални роли, за създаването на които е удостояван с награди и отличия. Освен него, за орден „Св. св. Кирил и Методий“ и орден „Стара планина“ са предложени Адриана Благоева,  Хикмет Мехмедов и Михаил Петров.

Проф. д-р Адриана Благоева е създател и диригент на Хора на софийските момчета, носители на множество награди в страната и чужбина.

Проф. Хикмет Мехмедов: Морето бързо лекува раните. Но белезите си остават

Проф. Хикмет Мехмедов е хореограф, режисьор и балетмайстор, един от най- уважаваните творци в съвременната история на българския балет.

Михаил Петров

Михаил Петров е актьор в трупата на Народния театър „Иван Вазов” от 1973 г., който в продължение на 45 сезона като актьор и режисьор създава незабравими роли.

Връчването на държавните награди е израз на висока чест и уважение към техните изключителни заслуги за развитието на хоровото изкуство, музиката, балета, театралното изкуство, актьорското майсторство и българската култура.

desant.net; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук