Начало Доктор.бг Проф. Коста Костов: Новият НОЩ трябва да е надвластови

Проф. Коста Костов: Новият НОЩ трябва да е надвластови

139
0

Трябва да има структуриране на нов съвет, който да управлява кризата. В него трябва да са други хора, които трябва да печелят ново доверие сред разединеното ни население. Един новосформиран щаб трябва да е надвластови, независима институция, структурирана по друг начин, излъчена от Народното събрание. Слабост на стария щаб е, че беше управляван от хирург, който е далече от специалността, най-близо да пандемичния проблем“. Това каза пред БНР пулмологът проф. Коста Костов. 

Според него новият щаб трябва да има две структурни единици – едната да управлява мерките и втората да се занимава с диагностично-лечебните процеси

Старият щаб беше тясно свързан с властта. Членовете мислеха едно, говореха друго. В новия съвет трябва да има утвърдени имена, доказали автентичността си“. 

В предаването „12+3“ проф. Костов отново отбеляза, че мерки ту напред – ту назад ще доведат до поредица Covid вълни

„Днес имаме 217 починали. Това е втората по рекорд цифра за цяла година пандемия. Ако това наричаме успех… С това освобождаване на мерките ще наблюдаваме нова вълна… Успяха онези страни, които успяха да съчетаят индивидуалните мерки с мерките на държавата, с широка ваксинация, с широко тестване. Тайван е пример, в страната има около 1000 инфектирани за година и девет смъртни случая“. 

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук