Начало География.бг Ще възстановят за Деня на Земята: Пътеката на саблеклюна и наблюдателници край...

Ще възстановят за Деня на Земята: Пътеката на саблеклюна и наблюдателници край Атанасовско езеро

269
0

Традиционното Лагуна клийн джамбуре, което тази година ще се случи за шести път, ще събере приятели на Атанасовското езеро и саблеклюна Атанас на специална акция в Деня на Земята – 22 април. Темата на събитието е „Да възстановим нашата планета“, затова и участниците съвсем тематично ще възстановят Пътеката на саблеклюна и Укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро.

В рамките на априлска акция ще се почисти районът, ще се изкоси тревата, ще се възстановят и монтират разрушените и изтръгнати от земята табели, както и ще се ремонтират наблюдателниците.

Тя ще се проведе на 22 април (четвъртък) в две части – сутрешна и следобедна (от 10:00 до 13.00 и от 15.00 до 18 часа) в южната част на Атанасовско езеро (на кръговото на изхода на Бургас в посока „Сарафово“ – точно преди бензиностанцията на „Лукойл“).

„Надяваме се с общи усилия да подготвим Пътеката на саблеклюна за предстоящия сезон, когато стотици жители и гости на града ще посетят района, за да са по-близо до природата, да наблюдават птици или да си почиват, защото по време на пандемията районът стана особено популярен и се радва на голям обществен интерес.

Ще почистим и самото Укритие отвътре и отвън, и ще монтираме информационни табели за посетителските маршрути.

Ще започнем с ремонта на наблюдателницата „Яйцето“, чиито дъски са доста изтърбушени, но вярваме, че отново ще върнем предишния й солен блясък.“ – споделят организаторите от Българска фондация Биоразнообразие.

desant.net; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук