Начало Доктор.бг Личните лекари ще имат платформа за заявки на ваксини

Личните лекари ще имат платформа за заявки на ваксини

148
0

За ваксините с избор, за мерките – нови и преподписани с параметри, които ще налага бъдещият НОЩ, говорим с д-р Николай Брънзалов, заместник – председател на БЛС и член на Националния ваксинационен щаб.

Д-р Брънзалов сложи акцент над затихването на третата вълна и, над факта, че България ще има допълнителни количества ваксини и те ще са в по-големи количества. 

Надявам се, да имат по-голям процент желание у българите да се ваксинират, и да се обръщат към личните си лекари. Вече има идея за избор на ваксини, но в бъдеще ще има още повече варианти да се предпочете дадена ваксина“, посочи д-р Брънзалов. Той смята, че ваксинацията в четвъртата фаза ще се прави предимно от общопрактикуващите лекари. Той определи, че има отлив хората да си поставят „АстараЗенека“. 

„Последните срещи в МЗ показват, че скоро ще има елекронна платформа за всички лични лекари, където те ще заявяват вида ваксина и каличеството, което им трябва за пациентите„, каза д-р Брънзалов. Той уточни, че колегите му нямат желание да се редят на опашки през РЗИ, защото получават само по един, два флакона Пфайзер, което ознава първа доза само за 12 души.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук