Начало Доктор.бг Опасни хапчета за отслабване се търгуват свободно в интернет

Опасни хапчета за отслабване се търгуват свободно в интернет

183
0

Хапчета за отслабване с опасни съставки продължават да се продават свободно в интернет, предаде Нова телевизия. Хранителните добавки бяха забранени официално от Агенцията по храните, тъй като съдържат високорисковото вещество сибутрамин.

Докато в залата резултатите идват след много пот и тренировки, хапчетата със сибутрамин обещават ударно отслабване в кратки срокове. Веществото е официално забранено от ЕК заради сърдечно-съдовите усложнения, които причинява. Регистрирани са и редица смъртни случаи след употребата му. Заради това Агенцията по храните забрани продажбата на няколко хранителни добавки, които съдържат опасната съставка.

В търсене на ударни резултати на кантара, за нея целта оправдава средствата. През годините пробва всякакви варианти, за да се отърве от нежеланите килограми. Докато не попада на тези хапчета, които й обещават мигновен ефект. Предпочита да остане анонимна. Затова ще я наричаме Цвети.

„Един от треньорите в залата, в която тренирах ми каза, че има чудодейно лекарство, с което много бързо мога да се справя с проблема с килограмите и със задържането на водата. Без да го проуча абсолютно му се доверих и поръчах”, споделя младата жена.

Ефектът започва да идва още с първите хапчета: „В интерес на истината ми отслабна апетитът и изобщо не ми се ядеше. Приемах много течности”.

Заедно с резултатите на кантара обаче бързо идват и нежеланите ефекти.

„Пих го повече от месец… имах световъртеж, гадене, сърцебиене. Реших, че има нещо нередно, защото не се чувствах добре физически”, споделя Цвети.

Едва тогава тя проверява какво всъщност има във вълшебните хапчета. С изненада разбира, че е попаднала на веществото сибутрамин.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук