Начало Светът Изтеглянето на НАТО от Афганистан започна

Изтеглянето на НАТО от Афганистан започна

171
0

Командирът на силите на НАТО и Съединените щати в Афаганистан, америкаският генерал Скот Милър заяви, че е започнало методично изтегляне на чуждестранните войници и предаването на военните бази и оборудване на афганистанските военни.

По думите му чуждестранните сили ще продължат да имат военните средства и способност, за да продължат да се предпазват по време на оттеглянето и ще подкрепят силите за сигурност на афганистанското правителство.

Милър е разговарял с представители на талибаните и ги е предупредил, че завръщането към насилието ще бъде трагедия за страната и афганистанския народ. Милър действа по заповед, основана на решението на американския президент Джо Байдън да прекрати най-дългата война, в която участват Съединените щати, тъй като тя вече не отговаря на американските приоритети. По-рано този месец Байдън съобщи, че оттегли войските от Афганистан преди 11 септември, когато ще се навършат 20 години от атентатите срещу Световния търговски център и Пентагона, след които започна войната в Афганистан. 

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук