Начало Новини.бг Радомир Чолаков: Има голям риск страната да стане неуправляема

Радомир Чолаков: Има голям риск страната да стане неуправляема

166
0

Ако продължим с този неустойчив парламент, много голям е рискът страната да стане неуправляема. Затова е добре да отидем на предсрочни избори. Стабилността на държавата се крепи около устойчиво мнозинство в парламента, а в момента виждаме едни хаотични гласувания. Така не може да се управлява държавата“. Това каза пред БНР Радомир Чолаков, депутат от гражданската квота на ГЕРБ. 

По думите му много голяма част от проблемите, с които се сблъскваме, са проблеми на прилагането на законите, а не на самите закони

„Ние винаги се юркаме да изменяме законодателството и докато го изменяме на джаста-праста, пропускаме да извършим чисто административно-техническите действия, с които нещата могат да се подобрят“. 

Според Чолаков „ще погледнем в пропастта, ако се закачаме с електронно дистанционно гласуване и с гласуване по пощата“

В предаването „Политически НЕкоректно“ той коментира и класацията на „Репортери без граници“, която постави България на 112-о място по свобода на медиите

„112-о място е съмнително, имам колебание относно методиката на класиране. Но това място е следствие от 26-годишна погрешна политика на управление на медиите… Трябва да има регулатори, които да овладяват концентрацията. Медийният дух отдавна е напуснал бутилката и трудно ще бъде върнат“. 

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук