Начало Култура.бг Валидираха пощенска марка, посветена на 100-годишнината на Варна като курорт

Валидираха пощенска марка, посветена на 100-годишнината на Варна като курорт

163
0

Пощенска марка, посветена на 100-годишнината на Варна като курорт, валидираха в двора на Регионалния исторически музей кметът на града Иван Портних, Игор Лазаренко-директор на музея и представител на „Български пощи”. 

Автор на проекта за изображението върху марката е Димитър Трайчев. 

Марката представлява стилизирано изображение на емблематичната колонада на входа на Морската градина на фона на хоризонта. Номиналната й стойност е 0.65 лв.

„Избрахме да валидираме тази пощенска марка, посветена на големия юбилей, пред знаковата сграда на Регионалния исторически музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света, привличащо много туристи в нашия град“, заяви пред присъстващите кметът Иван Портних. Той посочи, че продължаваме да работим за утвърждаването на Варна като дестинация четири сезона.

Портних коментира и старта на летния туристически сезон, като изрази надежда той да бъде достатъчно успешен.

„На прага сме на един труден летен туристически сезон. С въвеждането на критериите и правилата за влизането на чуждестранните туристи в страната се създават ясни правила за хотелиери и за туроператори. Вярвам, че с общи усилия ще успеем да се справим“, коментира още кметът.

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук