Начало Новини.бг Все по-малко възможно изглежда да има редовно правителство

Все по-малко възможно изглежда да има редовно правителство

137
0

„Не смятам, че има страх. Смятам, че партията на Слави Трифонов ще обяснят своето решение. А иначе, това е тяхно право“, това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив професор Александър Маринов, политолог и съветник на президента Румен Радев. Той коментира решението на „Има такъв народ“ да върне мандата за съставяне на правителство, след като го получи от държавния глава.

Професор Маринов опроверга думите на лидера на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов.

„Има такъв народ“ и въобще партиите на промяната нямат мнозинството, за което говори той. Подкрепата от страна на ДПС и БСП носи своите политически рискове. Предполагам, че това е едно от нещата, които са изиграли роля. „Има такъв народ“ са преценили, че е по-добре да върнат мандата. Ще видим по-нататък развоя на събитията и дали ще се потвърди правилността на тяхната оценка“, обясни още професор Маринов.

Все по-малко изглежда възможно сформирането на редовен кабинет с голяма парламентарна подкрепа

„Все по-малко възможно изглежда, тъй като „Има такъв народ“ имаше най-благоприятни шансове от всички партии на промяната да състави правителство. Сега, когато очевидно нещата се движат към трети мандат, тази задача изглежда много, много по-трудна“, каза още професор Маринов.

Той не скри, че върви подготвителна работа за съставяне на служебен кабинет, но беше категоричен, че не може да има никакво задкулисие.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук