Начало Култура.бг Два дни рок, джаз и евъргриийни на Главната по Великден ПРОГРАМА

Два дни рок, джаз и евъргриийни на Главната по Великден ПРОГРАМА

217
0

Два дни площад „Стефан Стамболов“ ще е голяма сцена на празнични концерти посветени на светлия празник Великден. Музикалната програма ще започне на 2 май в 11 часа със забавното шоу за деца „Ася в страната на талантите“. В него ще се включи и детската вокална група „Пеещите котенца“. 

В 17 часа в неделя тръгва концертът на Биг Бенд Пловдив. Формацията вече 21 години радва в празничните дни пловдивчани. Почти всичките й пиеси от класически джаз са аранжирани от диригента й Николай Гешев. 

На сцената пред общината ще излезе и Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“. През 2021 то ще чества 125 години от основаването си. Негов диригент е випускникът от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Цветан Цветков. Дружеството ще изпълни богата програма с любими български песни. 

Два дни рок, джаз и евъргриийни на Главната по Великден ПРОГРАМАНовиниИнформация

Големият концерт ще е на следващия ден – в понеделник, когато точно в 12 часа на сцената пред общината ще излезе най-големият фолклорен ансамбъл у нас – „Тракия“. За 47 години той има зад гърба си хиляди концерти на всички континенти. В програмата му влиза и легендарният спектакъл „Куди“ на проф. Кирил Дженев и проф. Николай Стойков. Той е създаден през 1975 година и според специалистите променя българския фолклор завинаги.

В 17 часа стартира концертът на трио „Сопрано“. В репертоара му има много класическа музика, но със съвременно звучене. Триото изпълнява известни оперни арии, евъргрийни и руски песни. В него влизат Петя Вардева, Габриела Пеева и Биляна Андрончева. 

Вечерта ще завърши с концерт на рок група „Докторите“. В нея са зъболекаря Емилиян Станков, медицинския физик Иван Русев, доктора по лазерна техника Стоян Русев, доктора на първа линия Иван Султанов и съдовия хирург Иван Бъчваров. Рокаджиите медици създадоха преди две години химна на Пловдив „Този вечен град“. 

Росен Саръмов – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук