Начало Новини.бг Съветниците решават за по-ниски наеми заради пандемията

Съветниците решават за по-ниски наеми заради пандемията

156
0

Намаляване наполовина на наемите на нежилищни имоти за първите три месеца на годината, заради Ковид-мерките, ще гласува на сесия Пловдивският общински съвет. Заместник – кметът по финансите Величко Родопски предлага още 50 на сто от дължимия наем да се платят и за училищните столове и павилиони, но само за месец март. Наемателите на общинските нежилищни имоти трябва да внесат искане за корекцията, както и документи, че са били засегнати от налагането на противоепидемичните мерки. 

На сесията ще се гласува и допълнително споразумение между община Пловдив и НКЖИ, свързано с пробива под Централна гара, който ще свърже булевардите „Васил Априлов“ и „Македония“ и запазването на Бетонния мост. Железопътната компания се ангажира да представи инженерно – техническо решение за запазването на съоръжението, като двете страни ще търсят източници за финансирането на ремонта му.  

Съветниците ще обсъдят и предложението за отпускането на 12 300 лева за общо 58 ученици за постигнати от тях успехи в науката, изкуството и спорта. Паричните награди са между 400 и 125 лева. 

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук