Начало Дарителство Започна кампания за дарения на спално бельо за болниците

Започна кампания за дарения на спално бельо за болниците

475
0

Болниците у нас имат нужда от спално бельо. След лечение на хора с Ковид-19 в някои от тях то се унищожава, а по принцип се пере на високи температури. В резултат състоянието на голяма част от спалното бельо в много болници е изключително лошо, а смяната им в този момент не е приоритетна по редица причини. Това констатират две жени, когато съдбата ги отвежда в болница. Те са Светла Паркър и американката Ан Грифин, която от 12 г. живее в България. Техен съмишленик във Варна става Павел Андреев, който прегръща с две ръце идеята им. За личната си мотивация да помага и как организира събирането и разпределението на даренията той разказа в предаването „Новият ден“.

Павел Андреев

Павел Андреев
От ноември 2020 г. до ден днешен Светла Паркър и Ан Грифин наблюдават ситуацията в болниците от предните редици. Те са двигателя на инициативата “Благодаря Ви, че Ви има”, с помощта на която успяват да вплетат ресторанти и вериги в солидарна мрежа, за да доставят всекидневно топъл обяд на медици от пет софийски болници.

След това двете решават да съберат възможно най-много единични спални комплекти и одеяла, които след това разпределят според нуждите на различни болници в София и страната.

Апелът на страницата им звучи така:

„Ще сме ти безкрайно признателни, ако можеш да се включиш с:

  • пълен спален комплект – долен чаршаф (150/240 см.), плик (150/215см.), калъфка (50/70 см);
  • само чаршафи или само калъфки – каквото имаш;
  • памучни и вълнени одеяла – може да са използвани, но запазени.

Необходимо е спалното бельо да бъде ново или почти неизползвано, без захабявания и следи от употреба.

Даренията се събират до 15 май.

Светла Паркър и Ан Грифин.“

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук