Начало Светът Става горещо! US-кораб и руски крайцер се засичат в Черно море

Става горещо! US-кораб и руски крайцер се засичат в Черно море

362
0

Руският Черноморски флот започна днес военно учение, докато кораб на бреговата охрана на САЩ се насочва към региона, предаде Ройтерс.

Москва неотдавна разтревожи Киев и западните правителства, като струпа руски сили на границата с Украйна, макар че миналата седмица нареди на някои от тях да се оттеглят.

Украинският президент Володимир Зеленски призова армията да остане в бойна готовност, като предупреди, че руските войски може да се върнат „всеки момент“, предаде Франс прес.

Руският Черноморски флот съобщи днес, че крайцерът „Москва“ ще проведе учения с бойни снаряди, в които ще участват и други кораби и военни хеликоптери. Само няколко часа по-рано американските военноморски сили в Европа обявиха, че корабът „Хамилтън“ на американската брегова охрана се насочва към Черно море, за да работи със съюзниците от НАТО и партньорите от региона.

Русия обвини САЩ и НАТО в подхранване на военното напрежение в Европа. Според Москва струпването на сили на границата с Украйна е било част от учения в отговор на заплашителното поведение на НАТО.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу подчерта днес, че Русия не е изтеглила силите си от украинската граница заради външния натиск. Той добави, че действията на САЩ и НАТО в Европа, „допринасят за повишаване на военната опасност“.

Според Киев и Запада е прекалено рано да се оцени реалното изтегляне на руските войски, отбелязва Ройтерс.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук