Начало Новини.бг Близо 500 000 автомобила напуснаха София за празниците

Близо 500 000 автомобила напуснаха София за празниците

208
0

Общо 497 569 превозни средства са излезли от София на 29 и 30 април – последния работен и първия почивен ден за Великден. Това отчитат трафик камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Най-много превозни средства към Бургас са преминали по АМ „Тракия“ – 225 048. След това са АМ „Хемус “ – 128 700 МПС, АМ „Струма“ – 46 605, пътя София-Калотина – 53 233, трасето през Искърското дефиле – 24 077, и Подбалканския път I-6 – 19 906.

За улеснение на трафика по АМ „Тракия“ от вторник – 4 май, до неделя – 9 май, в района на жп надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан – Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия„. Затворени са и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан – Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора – Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София пък се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан – Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на магистралата е Подбалканският път София – Бургас. АПИ призовава шофьорите да използват и първокласния път при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

news.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук