Начало Култура.бг Започва летният сезон на Театър-лаборатория „Алма Алтер“

Започва летният сезон на Театър-лаборатория „Алма Алтер“

299
0

Новият сезон на Алма Алтер започва на лятната сцена в двора на СУ

Спектакълът „Когато няма апетит за череши“ ще има своята втора премиера на 11 май на сцената на Театър-лаборатория „Алма Алтер“ от 19.30 часа.
Представлението е по мюзикъла на Ангешка Ошецка, режисурата е на Николай Георгиев, а главните действащи лица са Георги Арсов, Валерия Димитрова и Петя Йосифова-Хънкинс.

В ритъм, музика и тишината между персонажите, която разкрива светове за публиката сюжетът на постановката се доближава до една от основните теми в Covid-кризата – за избора да бъдем или да не бъдем до близките си хора, за това да преоткрием себе си и останалите чрез изолирането навътре и навън към себе си, казва Петя Йосифова-Хънкинс.

„Едно представление, което е предизвикателство, не само защото е изпълнено с песни, музика, но защото поставя светлина върху темата за реконструиране на връзките с хората, много дълбоко, много премълчано, каквато е и авторката на текста.

Актьорите трябва да овладеят времето, което минава между нас и се настанява недоизказаното, премълчаното. Това е голямото предизвикателство за актьорите в това представление“, коментира Петя Йосифова-Хънкинс.

Новият сезон на Алма Алтер започва на лятната сцена в двора на СУ „Св. Климент Охридски“ още тази седмица, в неделя с представлението „Джипси Ад“.

„Това е моят моноспектакъл. Самото заглавие отблъсква хората понякога, но това е представление за желанието да бъдеш друг, за болката да бъдеш друг, за щението и мечтата да бъдеш част от другите. Музиката е на живо от Константин Кучев и Георги Арсов”, допълва Петя Йосифова-Хънкинс.

Ангелина Грозева – bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук