Начало Дарителство Дарение за деца с диабет от Враца

Дарение за деца с диабет от Враца

204
0

Деца и младежи с диабет от Враца получиха сензори за измерване на кръвната захар. Те бяха дарени на специално организирана среща в града под Околчица. Инициативата на Асоциация „Докосни дъгата“ и ВИК- Враца се е осъществила с подкрепата и организацията на Мирела и Крум Стоянови, които са се заели с мисията да съберат децата и младежите, нуждаещи се от сензори. Основен дарител на кампанията е „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Враца с управител инж. Ангел Престойски.
„Благодарим от сърце на дарителя за великденския подарък към децата на Враца, както и на Мирела и Крум, които направиха списък и се ангажираха с организацията им. За пореден път родители от Асоциацията показват своята гражданска ангажираност и човешка доброта“, сподели д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“.
Тя уточни, че са закупени 16 сензора, които улесняват измерването на кръвната захар, което при децата с диабет е наложително няколко пъти дневно.
Кампанията „За нов живот“ на асоциация „Докосни дъгата“ цели събирането на средства именно за закупуване на инсулинови помпи, сензори и консумативи за деца и младежи с диабет тип 1, чиито семейства са в затруднено положение.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук