Начало Новини.бг Само 12 страни в британския зелен списък за пътувания

Само 12 страни в британския зелен списък за пътувания

207
0

Поргугалия и Израел са сред страните, които ще попаднат в така наречения „зелен списък“ на британското правителство за свободно пътуване след 17 май, съобщи британският министър на транспорта Грант Шапс. От Лондон – Веселин Паунов:

Общо 12 са държавите в „зеления списък“, пристигащите от които в Англия няма да се самоизолират. Ще се изискват само тестове преди и след пътуване. Грант Шапс нарече стъпката „експериментална“, тъй като загрижеността от разпространението на коронавируса по света продължава да е много голяма. Всичко това означава, че от 17 май пътуванията в чужбина на почивка няма да бъдат смятани за незаконни. В същото време Турция , Малдивите и Непал ще бъдат преместени в „червения списък“ от 12 май, което означава, че пристигащите от тях трябва да се карантинират по хотели за десет дни, като поемат разноските за това. Шапс предупреди хората, които смята да пътуват в чужбина да проверят ограниченията, които ги засягат и да не бързат да си правят резервации, които не предвиждат връщане на сумата, в случай че ситуацията с Covid-19 се промени.

Министърът допълни, че съжалява, че едни от най-популярните дестинации като Франция, Гърция и Испания не са включени засега в „зеления списък“. Тези страни остават в „жълтия списък“, където е и България, и пристигащите от тях трябва да се изолират в домашни условия поне за пет дни. Преразглеждането на списъците на принципа на светофара ще става на всеки три седмици. Останалите страни и територии в „зеления списък“, освен Португалия и Израел са: Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Бруней, Исландия, Гибралтар, Фолклъндските острови, Фарьорскиет острови, Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови и островите Света Елена, Тристан да Куня и Възнесение.

Веселин Паунов – bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук