Начало География.бг Бургас стана отново столица на цветята след 1 година пауза: „Флора”-та ви...

Бургас стана отново столица на цветята след 1 година пауза: „Флора”-та ви очаква по-пъстра отвсякога (СНИМКИ)

231
0

Националната изложба на цветя „Флора Бургас“ очаква своите първи посетители и клиенти днес, 8-и май. Тя ще продължи до 16-и май. В зелените площи край експоцентър „Флора“ в Морската градина ще откриете продукцията на фирми и производители, предлагащи цветя, посадъчен материал, градинска техника и инвентар, паркова мебел, градинска керамика, мед и пчелни продукти.

Сред интересните акценти в новото издание са туберозата – цветето, чийто аромат се използва като основен елемент на редица от най-добрите парфюми в света, както и български производители на английските рози на David Austin. Както всяка година, има атрактивни едроразмерни външни цветни инсталации, разнообразие от кактуси, красиви и ароматни сезонни цветя, луковици, а също така полезни за всеки градинар инструменти, техника и поливни системи.

От съображения за здравна безопасност, тази година изложението се провежда изцяло на открито. В зелените пространства са аранжирани цветни кътчета, идеални за фоторамка на вашите усмихнати снимки.Специална част от „Флора Бургас 2021“ ще бъде изложбата на картини „Пролетни цветя“. Неин организатор е Дружеството за анималисти, флористи и научни илюстратори ДАФНИ и медийната платформа за цветя, градини и паркове „ЦВЕТЕН ЛАБИРИНТ“.

Интересeн факт, свързан с изложението тази година, е, че студенти от НХА работиха върху идеята за рекламната визия на „Флора Бургас“. Творческото предизвикателство приеха почти тридесет млади автори. Творбите им, освен красиви и креативни, носят вдъхновение и един нов, модерен прочит на темата за Националната изложба на цветя.

Проф. д-р Николай Младенов – катедра „Плакат и визуална комуникация“, доцент Димо Колибаров – Директор ФИЛИАЛ БУРГАС НА НХА, и представители на Община Бургас отличиха проектите на Теа Антонова, Габриел Петров, Габриела Терзиева и Мина Дичева, чиято вдъхновяваща визия бургазлии ще могат да видят в някои от летните рекламни материали на Община Бургас. Предложението за плакат на Теа Антонова бе избрано за матрица на рекламните материали за „Флора Бургас 2021“.

burgasinfo.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук