Начало образование.бг До 10 абитуриенти в зала за матурите, армия квестори следи за реда

До 10 абитуриенти в зала за матурите, армия квестори следи за реда

190
0

До 18 май ще бъде обявено поименното разпределяне по зали и дванайсетокласниците ще си получат служебните бележки за допускане

1559 квестори ще следят за преписване и спазване на противоепидемичните мерки на тазгодишната матура по български език и литература в Пловдивска област на 19 май. Още 1255 са ангажирани за втория задължителен зрелостен изпит, но по избираем предмет  на 21 юни. А 62-ма ще обезпечат матурите по желание, които ще се проведат в дните от 26 до 31 май.

Армията педагози са мобилизирани заради увеличения брой помещения, в които ще има изпити. Абитуриентите са разпределени, като е спазено изискването за отстояние от поне 1,5 м. Така в една класна стая се падат средно по 10 ученици, а в по-малките даже по 7-8. Изискването на МОН бе за не повече от 13 зрелостници в едно помещение.

Регионалното управление на образованието вече е готово със схемите. Матура ще има общо в 68 училища в Пловдивска област.

В 63 учебни сгради ще има абитуриенти на изпити по български език и литература. Ангажирани са 494 зали. 

Вторият зрелостен изпит ще се проведе в 397 зали в 50 учебни заведения.

Всички матури по желание ще са в едно училище, като ще се ползват 16 класни стаи.

До 18 май ще бъдат обявени списъците с поименното разпределяне на зрелостниците по училища, сгради и зали. В този срок те ще получат и служебните си бележки за допускане до матура.

Началото на двата задължителни зрелостни изпита е в 8 часа. Организацията ще повтори миналогодишната. Младежите трябва да влязат до около 7:30 часа, да носят служебната бележка за допускане и документ за самоличност. Ще преминат пункт за дезинфекция на входа на школото, втори път ще почистят ръце на влизане в залата. Трябва да имат маска, личните вещи ще поставят в специален плик.

Елица Кандева – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук