Начало Uncategorized Филм, заснет в България, тръгна на над 2000 екрана в Русия

Филм, заснет в България, тръгна на над 2000 екрана в Русия

40
0

В главна роля е българската актриса Лорина Камбурова

„Любов и чудовища“ е заглавието на новата руска комедия, която в края на април тръгна по кината в Русия с очакван успех в широко разпространение на над 2000 екрана, научи ДУМА от Мила Войникова от „Мирамар филм“.

В края на лятото на 2019 г. филмът на руската продуцентска компания „Дикси“, която стои зад десетки сериали и игрални филми, беше заснет в курорта Свети Влас и околностите. Партньор от българска страна е компанията „Мирамар филм“ („Дзифт“, „LOVE.NET“, „Вездесъщият“, „Порталът“). 

Плеяда от звезди на руското кино – Роман Курцин, Кирил Кяро, Ян Цапник, Анна Ардова, пристигна в България за снимките и си тръгна с неохота. Заедно с Роман Курцин в главна роля е българската актриса Лорина Камбурова, която демонстрира забележителен комедиен талант. 

В основата на сюжета са митични чудовища, наречени химери, които изплуват от морето и поглъщат всеки планетянин. Оказва се обаче, че кръвта на употребяващите алкохол убива самите химери. Чудовищата могат да бъдат неутрализирани от пияници?! Каква по-подходяща задача за постоянно подпийналия руски полицай във ваканция (Роман Курцин) и какво по-голямо предизвикателство за образцовата и пълна трезвеничка българска полицайка Бояна (Лорина Камбурова). Двамата ще трябва да действат отборно, за да спасят живота на почиващите в българския курорт. 

Филмът е режисьорски дебют на младата обещаваща авторка Екатерина Краснер, а зад камерата застава един от най-опитните руски оператори – Мария Соловьова. Най-големият руски дистрибутор „Каро прокат“ разпространява комедията амбициозно, с мащаб, равен на големите холивудски продукции. В България все още се водят преговори за кинопоказа на филма и тв-излъчване, като премиерата му се очаква до края на годината.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук