Начало образование.бг Хуманитарната гимназия отбелязва патронния си празник Гимназисти почитат с шествие Светите братя...

Хуманитарната гимназия отбелязва патронния си празник Гимназисти почитат с шествие Светите братя Кирил и Методий

35
0

С литийно шествие, посветено на Светите братя Кирил и Методий, едноименната Хуманитарна гимназия в Пловдив дава началото на тържествата, посветени на делото и приноса на славянските първоучители.

Те започват ден преди църковният празник на Свети Свети Кирил и Методий, като това е традиция за гимназията да отбелязва патронния си празник на 10 май и на 24 май.

В 10.30 часа започва кратка програма пред паметника на славянските първоучители пред гимназията, а след това ще се проведе традиционното литийно шествие до барелефа на светите братя Кирил и Методий в Стария град, където ще бъдат поднесени венци и цветя.

„Съобразяваме се с мерките и пандемията, защото струпването на много хора все още на едно място не е приемливо. Тази година решихме да създадем един блок от 50 деца от две паралелки, за да няма смесване между тях“, коментира Емил Начев, директор на Хуманитарната гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук