Начало Новини.бг Костадин Паскалев: Има предпоставки за успешно служебно правителство

Костадин Паскалев: Има предпоставки за успешно служебно правителство

148
0

Президентът предложи балансирано правителство, попълнено с хора, които притежават добри професионални качества.“ Това каза в интервю за БНР Костадин Паскалев от Националния съвет на БСП

Има всички предпоставки това да бъде успешно служебно правителство. От тази гледна точка участието на представители на БСП е позитив, подчерта Костадин Паскалев.

Първата задача на правителството е провеждането на коректни избори. Втората – да направи оценка на изпълнението на държавния бюджет и да предприеме мерки за стабилизация на държавата във финансов план, посочи Паскалев. Като трета задача пред служебния кабинет той открои придвижването на Плана за възстановяване и устойчивост.

„Това са изключително важни задачи и аз не мога да приема, че основната задача на тези хора ще бъде да се ровят в онова, което са направили предишните управляващи“, коментира Костадин Паскалев.

В част от администрациите и в част от действията на предишното правителство Костадин Паскалев вижда „действия, които наподобяват организирана престъпна група“, но оценката на недопустимите по целесъобразност и законосъобразност решения по думите му следва да се оформят като предложения за промяна на системите за работа в съответното направление, което би било по-важно и съществено за държавата.

Това правителство трябва да покаже, че ползата за държавата, за гражданите е тогава, когато ефективно се усвоява всеки публичен лев. Което е най-важното нещо, което трябва да се реализира като подход, като политика, като доказателство за морал“, коментира Костадин Паскалев в предаването „Преди всички“.

Според него правителството на Борисов „доста неморално“ е заложило „капани на следващото управление“.

Има ли връзка между успеха на служебния кабинет и втория мандат на президента Румен Радев?

„Служебното правителство може да окаже влияние върху президентските избори. Съставът на този служебен кабинет е по-скоро добър и гарантира безпроблемно преминаване към президентски избори и евентуален успех на такива избори.“

Костадин Паскалев смята, че перспективата на левицата е в обединение на левите политически субекти.

Радио Хоризонт;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук