Начало Новини.бг ДА ПРОСТРЕЛЯШ ПАПАТА: Мехмет Али Агджа с ексклузивен разказ пред Даниела Тренчева

ДА ПРОСТРЕЛЯШ ПАПАТА: Мехмет Али Агджа с ексклузивен разказ пред Даниела Тренчева

194
0

След хиляди откази за интервюта в последните 40 години, Али Агджа проговаря пред български журналист

Кой поръча атентата срещу папа Йоан Павел II? Ексклузивно в ефира на NOVA Мехмет Али Агджа проговори пред Даниела Тренчева, след като в последните 40 години е отказал хиляди покани за интервюта на медии от цял свят. Пред нея той признава, че е обучаван в лагер за терористи, че е бил в България преди покушението срещу папата и е работил с контрабандисти у нас.

Мехмед Али Агджа ексклузивно пред NOVA: Отрича ли за българска следа в атентата срещу Папа Йоан Павел II?

На 13 май 1981 г., в сърцето на Ватикана – на площад „Свети Петър“ – се чуват изстрели. Папа Йоан Павел II пада в ръцете на хората, които го придружават, на косъм от смъртта. Датата е известна и като „Денят на апокалипсиса“, а изстрелите срещу папата изглеждат като опит за смяна на световния ред.

В ефира на „Здравей, България” Даниела Тренчева сподели, че Али Агджа й разкрива кой му е поръчал атентата и дали действително има българска намеса. През годините се появяват много версии, които са опровергавани от различни служби.    

МИТ ЛИ Е „БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА“? Говори адвокатът, освободил Сергей Антонов от затвора      

„Затова не спряхме само с това интервю. Потърсихме хора, които по това време са били в Рим и са се грижили за Сергей Антонов. Които са търсили доказателства, за да опровергаят думите на Али Агджа. Тук е много интересно, защото се оказва, че за всяко едно твърдение нашите дипломати са търсили документи. Аз не очаквах усилията им да бъдат толкова огромни”, споделя журналистът.

NOVA;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук