Начало Култура.бг Етъра гостува в Разлог

Етъра гостува в Разлог

183
0

Изложбата „Мозайка от занаяти“ на Етнографския музей на открито „Етър“ ще бъде открита от 13.00 ч. в Историческия музей в Разлог.

Над двеста експоната, обособени в няколко тематични сектора, могат да бъдат разгледани в експозицията, която представя първо гостуване на Етъра в Разлог.

Събитието е част от богатата и занимателна програма, организирана от директора на музея Христина Манова и музейните работници. Това е отлична възможност за жителите и гостите на Разлог да се запознаят отблизо с някои от най-интересните факти от историята и миналото на различни краища на България.    

Изложбата „Мозайка от занаяти“ е и чудесен опознавателен гастрол, който има за цел да представи част от много богатото културно и историческо наследство, което се съхранява в Етъра и е чудесен нагледен пример за опазване на традициите в интересни и значими занаяти и приемствеността в предаването им до днес.    

Тя представя традиционните занаяти, характерни за района на Централна Стара планина. Експонатите разказват за тяхното развитие – някои практикувани от векове, други вече изчезнали или такива, определяни като „занаяти в риск“, чиято съдба е застрашена. 

Радио Благоевград;РодБГ 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук