Начало География.бг „Стена на граничаря” ще правят в свиленградското село Мезек

„Стена на граничаря” ще правят в свиленградското село Мезек

198
0

Тя ще може да се види в Посетителския център срещу Тракийската куполна гробница

„Стена на граничаря” ще бъде обособена в Посетителския център в свиленградското село Мезек. Проектът е на Община Свиленград и цели да превърне в притегателно място за туристите старото стрелбище в Мезек, което се намира срещу Тракийската куполна гробница.

От обявената днес обществена поръчка за доставка на обзавеждане за Посетителския център, 
става ясно, че зад червените завеси на „Стената на граничаря“ ще може да се види менекен на войник със придружаващо снаражение, придружен от манекен на куче в реален размер в седнало
положение – естествено от породата немска овчарка.

Ще има и макет на гранична пирамида, както и на тълбове и ограда от бодлива тел. На стената ще е изрисувана вишка и изписана поема за граничаря. 

Интериора ще допълва картина в рамка с имена на застави. 

Освен ​„Стената на граничаря“ в Посетителския център ще се обособи прожекционна зала, където да се извършват прожекции на туристически информационни материали (филми, презентации, снимки и др.). Тя ще бъде използвана и за провеждане на конференции, обучителни семинари и други културни събития.

На втория етаж пък ще има две зали с  интерактивно оборудване и обзавеждане, където чрез интерактивни модерни технологии ще бъдат представени  историята и културата на района.

desant.net; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук