Начало закон и ред Съпругата на стрелеца от метрото: Беше нормално агресивен

Съпругата на стрелеца от метрото: Беше нормално агресивен

202
0

Никой не е имал проблем с мъжа ми. Това заяви пред bTV Мая Петрова – съпругата на 62-годишния бивш военен Максим Петров, който вчера простреля с 4 куршума 55-годишната Соня Павлова в мотриса по линия 1 на столичното метро, а след това се самоуби.

Петрова лаконично допълни, че няма обяснение за случилото се. По думите й, с мъжа й никога не са имали проблеми. Мая Петрова допълни, че съпругът й притежавал оръжие отдавна.

На въпрос дали той е бил агресивен или нервен, жената отговори „Нормално“.

Съседите обаче определят стрелеца като изнервен и особен човек.

„Агресивен човек е. Странен тип е. С всеки буйства, с всеки има напрежение, скандали и разправии“, казва един от комшиите на Максим Петров – Емил Глухов.

Максим е стрелял седем пъти в метрото с личния си пистолет „Макаров“. Засега не е ясно дали го е направил от ревност, че Соня заминава, или от гняв, че го е отхвърлила.

55-годишната жена, която сега се бори за живота си в реанимацията на УМБАЛ „Света Анна“, работела от 8 години в Австрия, грижела се за възрастни хора и именно там се запознала с бившия военен. Максим Петров също работил в Австрия, но от началото на май започнал работа в столична охранителна фирма.

По думите на съпруга на Соня – Богомил Павлов, тя и Максим Петров са пътували заедно от Виена до София с автобус няколко пъти. За притесненията си жената обаче споделила не с него, а с дъщеря им.

„С нищо пред мен не е показала, че има проблем. Може би е решила, че сама ще го реши. Но е споделила с дъщеря ни, че някакъв много я харесвал, че много я такова, че тя го отблъсквала, той бил нахален. Ма, кажи ми, бе, душичко. Кажи ми. Аз ще намеря начин да организирам хората и да го сгънем на четири, примерно ти казвам. Проблемът е бил с този мъж, който вчера я простреля в метрото“, допълни Павлов.

Обяснява си стрелбата с яростта на настоятелен, но отхвърлен обожател.

„Мъжът може да го направи. Мъжът е болен, когато се чувства отритнат“, казва Богомил Павлов.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук