Начало образование.бг Възобновява се присъственото обучение във ВУЗ-овете Без „ревизия“ на досегашното управление в...

Възобновява се присъственото обучение във ВУЗ-овете Без „ревизия“ на досегашното управление в МОН

166
0

Няма да има промяна в правилата за провеждане на държавни зрелостни изпити, националното външно оценяване и изпитите след завършване на средно образование. Това обяви служебният министър на просветата Николай Денков.

„Няма да преосмисляме и няма да променяме нищо по същество, защото времената са изключително кратки, за да бъдат стресирани допълнително учениците, учителите и родителите с промени“.

Все още не е постигнато съгласие за връщане на всички ученици в класните стаи. На този етап договореност има само за университетите и в близките дни предстои да бъде издадена заповед:

„Има пълно съответствие между мнението на Съвета на ректорите, Министерство на образованието и науката и министъра на здравеопазването, това вече е решено при първа възможност в заповедта на министъра на здравеопазването ще бъдат освободени присъствените занятия във висшите училища с единствената особеност, че даваме възможност на ректорите да организират на място, както те искат съответните занятия“.

Министър Денков днес представи четирите приоритета пред екипа си, два от тях са свързани с училищната мрежа – успешно завършване на учебната година и подготовката на следващата. Сред приоритетите е и завършване на картата на висшето образование у нас и преглед на дейностите заложени в Плана за възстановяване и устойчивост. Ревизия на предишното управление не е сред задачите на новото ръководство на просветното министерство.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук