Начало Новини.бг Вот по настоящ адрес

Вот по настоящ адрес

175
0

Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 11 юли 2021 година Община Шумен информира гражданите, че избирателите имат право да подадат заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Формулярите се подават от избиратели, които имат постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на Република България и желаят да гласуват по настоящ адрес.

Исканията се подават лично, не по-късно от 14 дни преди изборния ден – до 26 юни 2021 г. включително в съответното населено място по настоящия адрес на избирателя. За хората, които имат настоящ адрес в Шумен, заявленията се подават в Центъра за информация и услуги – „Гражданска регистрация“. Образец на заявлението за гласуване по настоящ адрес може да се изтегли от официалния сайт на Община Шумен в раздел „Избори“, секция „Избори за Народно събрание 2021“ .  С последното изменение на Изборния кодекс заявлението се подава и по електронен път, през интернет страницата на ГД „ГРАО“ в МРРБ. Избирателят вписва данните си в заявлението, като посочва телефонен номер, без да е необходим електронен подпис.

След подаване на формуляра избирателят ще бъде заличен от избирателния списък по постоянен адрес и ще се извърши автоматизираното му включване в избирателния списък по настоящ адрес.

Радио Шумен;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук