Начало Новини.бг Безплатни детски дрехи ще раздават в Южния парк

Безплатни детски дрехи ще раздават в Южния парк

193
0

С безплатни детски дрехи ще имат възможност да се сдобият родители тази събота, 22 май, от 11 до 17 ч., в столичния Южен парк, зад музея „Земята и хората“. Станалата вече традиционна, доброволната инициатива е на компанията „Скрито в скрина“, която два пъти годишно радва стотици семейства. Мотото на първото за 2021 г. събитие е „Вземи дрешка с усмивка“.

В процеса на изкупуване на детски облекла втора употреба често родителите оставят по нещо и за дарение. Така се стига до идеята да се организират специални кампании, на които да се дава втори живот на почти новите роклички, панталонки, тениски и т.н.

Подобни събития, като предстоящото в София, се ползват с голям интерес от страна на цели семейства, които на свободен принцип идват и вземат каквото им е необходимо за техните деца. Някои също така оставят умалели дрехи, спазвайки принципа „Предай нататък“. Инициативата винаги комуникира с отделите за социално подпомагане на софийските общини с цел да достигне до колкото може повече хора, уточни Лидия Иванова от „Скрито в скрина“. Основният принцип на компанията е изкупуване от родители в България на детски облекла, на които дава нов живот и препродава на символични цени, с цел насърчаване на устойчивата икономика и стимулиране на разумното пазаруване и рециклиране.

www.skritovskrina.com

www.facebook.com/skritovskrina 

0882 35 35 45

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук