Начало образование.бг Полицията с мерки за сигурност по време на абитуриентските балове във Видинско

Полицията с мерки за сигурност по време на абитуриентските балове във Видинско

179
0

Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май. Планирано е засилено полицейско присъствие в районите на училищата. Всички празнични мероприятия ще бъдат охранявани от полицейски служители, съобщават от Областната дирекция на МВР Видин.

Питейните и увеселителни заведения ще бъдат обект на проверки, свързани с охраната и осъществяването на пропускателния режим, спазването на изискванията за пожарната безопасност, на определения капацитет, работно време и режим на работа. Стриктно ще се следи за спазване режима за допускане на малолетни и непълнолетни посетители, както и на забраните за продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни. Проверки ще се извършват и за продажба на акцизни стоки без бандерол. 

Проверките целят и пресичане на разпространението на наркотични вещества, предотвратяване на хулигански прояви и обезпечаване на добър обществен ред. Активен контрол ще се осъществява и по отношение на спазването на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите.

От полицията отправят и препоръки към зрелостниците за безопасно провеждане на абитуриентските балове.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук