Начало Светът Влезе в сила примирието между Израел и палестинците

Влезе в сила примирието между Израел и палестинците

251
0

В два часа тази нощ в ивицата Газа влезе в сила договореното примирие между израелските сили и бойците на групировката „Хамас“. То сложи край на 11-дневния конфликт, при който загинаха близо 250 души, повечето от които от палестинска страна.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън приветства спирането на огъня и заяви, че Вашингтон ще работи за доставянето на хуманитарна помощ в пострадалите райони.

„Съединените щати са отдадени на това да работят с ООН. Продължаваме да сме ангажирани с това да работим с ООН, както и други заинтересовани от международната общност, за да предоставим хуманитарна помощ и международна подкрепа за хората в Газа. Както и за усилията за възстановяване на Газа. Ще го направим в рамките на цялостно партньорство с палестинските власти, не с „Хамас“, а с Палестинска автономия, и то по начин, който да не позволи на „Хамас“ просто да поднови запасите си от оръжия“, каза Байдън.

Президентът на САЩ допълни, че Вашингтон ще поднови военния арсенал на Израел, свързан с противовъздушната система „Железен купол“, която помогна на израелските власти да отблъснат ракетните атаки на „Хамас“.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук