Начало Новини.бг Уникални кадри от Околовръстното! Кметът: Тия мантинели ме притесняват

Уникални кадри от Околовръстното! Кметът: Тия мантинели ме притесняват

169
0

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, инспектираха участъка с новопоставените мантинели на Околовръстното шосе, който предизвика протестите на жители от населени места край Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Поканих представител на АПИ, за да решим проблема с мантинелите на ремонтирания участък. Има начини, длъжни сме да реагираме. Не е приятно едно рехабилитирано съоръжение да носи негативи. Първо трябваше да се направи новият участък и едва тогава да се рехабилитира старият.

„На практика не върши работа – ако спукаш гума, няма как да реагираш. Тия мантинели мен лично ме притесняват. Не може локалът на Околовръстното на София да е по-широк от нашето Околовръстно. На Пловдив са му нужни вътрешен и външен ринг“, заяви кметът.

„В момента се извършва превантивен ремонт. Ще има преработка на проекта и където има възможност, ще се предвидят площадки за спиране. Възможностите за инциденти и спукване на гуми са минимизирани след ремонта. Нужно е удвояване – по две ленти в посока, вървим в тази посока. Имаме избран изпълнител за проектиране на удвояването. Всичките процедури са доста дълги и точно затова сега го ремонтирахме. Ще отнеме повече от година и половина – две, докато реално стартира удвояването, защото има процедури по отчуждаване и т.н. Мантинелите ще останат“, обясни от своя страна представителят на АПИ.

Plovdiv24;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук