Начало География.бг Колони от туристи и организирани турове „превземат“ крепостта Русокастро, въпреки че обектът...

Колони от туристи и организирани турове „превземат“ крепостта Русокастро, въпреки че обектът все още не е открит

223
0

Крепостта Русокастро посрещна своите първи туристически групи. Атракцията все още няма официално откриване, но се радва на забележителен интерес за организирани турове, информира пост във фейсбук групата „Напред за община Камено“.

В близките седмици се очаква официално откриване на сезона и двата приключили проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество, благодарение на които в подножието на историческата забележителност бе изградена зоната за отдих и бе направен обходен път до останките от крепостта.

Това лято там ще се проведат поредните археологически разкопки от екип с ръководител д-р Милен Николов, директор на бургаския музей. 

Още една безценна находка е открита при разкопките на средновековния град Русокастро

След близо половин годишна упорита работа реставраторът Силвия Борисова успява да почисти предмета и същевременно да го консервира по възможно най-подходящия начин

​Както съобщихме преди дни, през 2020 г. при проучванията на цитаделата на средновековния град бе открита изключително ценна находка – част от бронзова коланна тока от бронз с изящно изображение на птица, кацнала върху маслинова клонка. 

desant.net; ridbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук