Начало Новини.бг Събарят опасна сграда в центъра на Перник

Събарят опасна сграда в центъра на Перник

168
0

Задействана е процедурата по събарянето на опасна сграда в центъра на Перник. Девет години след земетресението една от най-пострадалите постройки, в която се помещаваше гимназията по облекло и туризъм ще бъде разрушена, а на нейно място ще бъде изграден модерен младежки център.

За да се спазят законовите разпоредби и да се гарантира безопасността, преди да бъде съборена сградата на бившото училище трябва да се изготвят план за безопасност и здраве и план за управление на строителните работи.

Предвид местоположението и близостта ѝ до улицата и тротоара е възложен и проект за временна организация на движението по време на демонтажните дейности, съобщиха от Общината. Изграждането на бъдещия младежки център е по програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“. 

Младежкият център ще развива разнообразни образователни, културни и граждански инициативи, дейности за реинтеграция на отпадналите и застрашените от отпадане от образователната система, съвместни дейности и обмяна на опит с другите младежки центрове в страната и чужбина.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук