Начало Новини.бг Областният управител се срещна с кметовете на Петрич и Сандански

Областният управител се срещна с кметовете на Петрич и Сандански

226
0

Областният управител проведе среща с кметовете на Сандански и Петрич Атанас Стоянов и Димитър Бръчков.

Областният управител подчерта, че неговите усилия са насочени към изпълнение на ангажиментите по организационно-техническата подготовка на предсрочните избори, за да се гарантират честни, открити и прозрачни избори, но успоредно с това, да не се понижава нивото на качественото административно обслужване.

Николай Шушков обсъди с кметовете актуалното състояние на управляваните от тях общини, по отношение на демографската, икономическата и социалната картина. Специално внимание бе обърнато на състоянието на малките населени места, туризма, леката промишленост, транспортния сектор, земеделието и здравеопазването. Големите трудности, които изпитват всички сектори и възможностите за повишаване на ефективността при вземане на решения, за да бъдат постигнати добри резултати, удовлетворяващи всички заинтересовани страни.

Предвид епидемичната обстановка бе обсъдено състоянието на Гранично контролно-пропускателни пунктове на територията на Община Петрич и проблемите, свързани с тяхната материално-техническа обезпеченост, сградния фонд, личен състав, състоянието на инфраструктурата и работата на служителите на РЗИ.

Последната среща бе със зеленчукопроизводители от района на Петрич, с които коментираха състоянието на сектора, проблемите и възможностите за ефективни мерки за подпомагане на сектора, които да привлекат  все повече млади хора към зеленчукопроизводството.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук