Начало закон и ред Окончателно: Незаконни са всичките арести след прокурорската акция в президентството

Окончателно: Незаконни са всичките арести след прокурорската акция в президентството

146
0

Пpeзидeнтcĸият cъвeтниĸ пo cигypнocттa и oтбpaнaтa Илия Mилyшeв е бил арестуван нeзaĸoннo. Toвa реши Административният съд в София. Решението е окончателно.

Милушев беше арестуван в кабинета си в началото на юли миналата година. Според съда, арестът на Милушев е бил в нарушение на Закона за МВР, защото няма данни за извършено престъпление или за съпричастност към престъпление, според мотивите на съда.

Така и трите ареста на 9 юли, свързани с акцията на военната прокуратура в президентството миналата година, се оказаха незаконни.

Акцията на прокурорите и на Бюрото за разследване беше мащабно презентирана публично от държавното обвинение. Пресцентърът му публикува и ред стенограми от използвани по случая специални разузнавателни средства. Арестите предизвикаха остра обществена реакция и станаха повод за първия от десетки антиправителствени протести, припомня бТВ.

Още не сме обсъждали с моя клиент дали ще заведем дело срещу държавата, заяви пред телевизията адвокат Атанаска Каракашева, защитник на Илия Милушев.\БГНЕС

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук