Начало Новини.бг Адв. Хаджигенов: Подслушвани са 82-ма политици, още по време на протестите

Адв. Хаджигенов: Подслушвани са 82-ма политици, още по време на протестите

152
0

Общо 82-ма са подслушваните политици, а СРС-а са прилагани още по време на протестите и преди изборите на 4 април. Това заяви пред Нова тв адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“, който бе сред организаторите на протестите от миналата година. По думите му една трета от подслушваните са политици от БСП.

Той също смята, че е бил подслушван. Хаджигенов имал информация, че по схемта са работили три служби –  ГДБОП, ДАНС и „Вътрешна сигурност“. Всеки мобилен оператор има служител по сигурността, който държи топли отношения с ДАНС и ГДБОП. На подслушването му е придадена формална законност, каза още Хаджигенов.

Унищожиха основните доказателства, но вписванията за СРС няма как да се унищожат. Този регистър не може да се отвори, но в следващото Народно събрание ще направим временна комисия и ще го отворим, увери още политикът.

Той коментира и вече бившия председател на ДАНС. Димитър Георгиев беше личната вълшебна пръчица на премиера Бойко Борисов. Независимият главен прокурор Сотир Цацаров всяка седмица беше на оперативка, а сегашният – Гешев, говореше на „шефе”, каза още адв. Хаджигенов. Той напомни и за записа, известен като запис ПКП – заради казаното по адрес на Цвета Караянчева.  Всичките тези свинщини няма как да се скрият, категоричен е Хаджигенов.

Според него, освобождаването на Георгиев е първа стъпка – трябва да си идат всички до началник отдел. Хаджигенов смята и, че твърдението за отнет достъп до класифицирана информация на вътрешния министър Бойко Рашков не е вярно. Той каза, че не му е дадено разрешение, обясни юристът. Старите и опитните политици допускат една грешка – гледат йерархията. Съдейки от служебната биография на Пламен Тончев, той е наясно с нещата и вероятно е компетентен, добави Хаджигенов по адрес на новия директор на ДАНС.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук