Начало Култура.бг Традиции.бг Започват Ботевите дни във Враца

Започват Ботевите дни във Враца

178
0

Във Враца започват Ботевите дни, които са посветени на 145-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Проявите тази година ще бъдет с различен мащаб и формат:

„Просто ще бъдат малко по-скромни заради продължаващата усложнена епидемична обстановка“, обясни кметът Калин Каменов.

В проявите са включени поклонения на връх Милин камък, на лобното място на поета революционер в местността Йолковица и край величествения паметник на връх Околчица. ще има концерти на местни състави, рецитали на Ботева поезия и тиматични спектакли. По пътя на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица ще има велопоход на 2 юни и шестдневен ученически поход, който тръгва утре.

Официалното откриване на Ботевите дни ще се състои 11:00 часа днес на централния площад във Враца, кметът Калин Каменов ще връчи походното знаме на участниците в тазгодишния поход по пътя на Ботевата чета. Програмата ще продължи с откриване на временна експозиция за поета и революционер в Регионалния исторически музей в 17:00 часа. В големия салон на читалище „Развитие“ от 19 часа ще има концерт на Симфониета Враца. Първият ден на традиционните чествания ще завърши с прожекция на водното огледало от 21:00 часа, зад паметника на Христо Ботев.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук