Начало Новини.бг Градската среда, в която живеем „Ден след ден“

Градската среда, в която живеем „Ден след ден“

167
0

Тази сутрин три бездомни кучета в шпалир преминаха през площада пред фонтана, пред сградата на общината и се отправиха към Цар-Симеоновата градина.

Гледката не отива на европейски град – столица на културата, какъвто е Пловдив. Случайно няколко часа след това в Пловдив се проведе дискусия за овладяване на популацията на бездомните животни, а Агенцията по храните обяви, че е наложила общо 81 административни санкции на общини за неизпълнение на програмите за овладяване на популациите на безстопанствените кучета през 2020 година. В предаването ще чуем ангажиментите, които местната власт пое. 

И още една градска тема – започва саниране на още 5 пловдивски училища. За инвестициите, които ще бъдат направени ще разкажем в „Ден след ден“.

Политическите разговори от 15 до 17 часа днес също могат да бъдат подчинени на местни проблеми. БСП в Пловдив отказа да подреди кандидат – депутатска листа, поради подмяната й на изборите на 4-ти април. Позицията ще бъде на Иван Петков – Бебето, който беше депутат в 45-ия парламент. 

А в Калояново, освен за предсрочни парламентарни избори, се готвят и за предсрочни местни, след като снощи  Общинската избирателна комисия  прекрати мандата на кмета Георги Георгиев. Процедурите, които предстоят ще обяви председателят на Общинския съвет на Младен Петров.

Ще говорим и с председател на общопрактикуващите лекари в Пловдив и с директора на РЗИ-Пловдив за новата заповед на здравния министър, според която JP-та ще могат да имунизират срещу коронавирус и пациенти, които не са в тяхната листа. 

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук