Начало География.бг Трявна е домакин на националния „Трабант фест“

Трявна е домакин на националния „Трабант фест“

196
0

Трявна е домакин на националния „Трабант фест“. Членовете на клуба на собствениците и привържениците на легендарното возило гостуват в града за четвърти път и тази година ще покажат пред публиката около 50 автомобила.

Притежатели на автомобил трабант от различни краища на страната ще се съберат за феста, който ще бъде открит в 11 часа. Програмата предвижда забавления за публиката, награждаване на участниците и почетна обиколка на Трявна и Плачковци.

По улиците ще преминат около 50 коли с двутактов двигател. Най-старият трабант, който зрителите ще видят, е модел от 1963-а година и е собственост на Кольо Тончев от Добрич, посочват организаторите от „Национален клуб Трабант“.

В центъра на града ще бъдат показани различни модели от превърналото в символ на социализма возило, чието производство започва през през 50-те години на 20 век в ГДР.

Програмата за феста ще бъде допълнена от изложба на стари български цигари, от периода 1901-1989 година. Те са част от колекцията на Димитър Георгиев от Силистра.

Велина Махлебашиева – bnr.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук