Начало Новини.бг Ако сте в Пловдив, включете се в крос с кауза борба срещу...

Ако сте в Пловдив, включете се в крос с кауза борба срещу рака

204
0

Крос с кауза обединява днес малки и големи в Пловдив. Бягането има много полезни ефекти върху човешкото тяло и емоционално състояние, но освен това  то може да бъде и с кауза, казват организаторите. Днешната акция е част от инициативата „Европейска миля“, чието пилотно издание в България избра за своя цел именно подкрепа на битката сък злокачествените заболявания.

Началният сигнал ще бъде даден в 11 часа от трибуните на Гребния канал. Желаещите да се включат могат просто да ходят, ако бягането не е техният спорт. Всеки желаещ може да направи  и  дарение на място в дарителска кутия или по дарителска сметка към фондация „Спри рака“.

Събития от кампанията имаше през целия месец май. Днешното обаче е най-мащабното. Програмата предвижда и спортни тренировки  веднага след  кроса. 

Партньори са Stop Cancer, Община Пловдив, WOW Gym, Фондация „Пловдив 2019“, Младежки център Пловдив, Ротаракт Пловдив – Филипопол. Всеки включил се и изминал разстоянието ще може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. Събраните средства ще бъдат дарени за отделението по детска онкохематология към УМБАЛ „Св Георги” – Пловдив.  

Ако сте в Пловдив, включете се в крос с кауза борба срещу ракаНовиниИнформация

“Ракът не е присъда. Отдавна вече има ефективни методи за лечение и колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-голям е шансът за успех, затова активно призовавам хората да си правят профилактични прегледи и да следят своето здравословно състояние.  За събитието обединяваме усилия с каузата „Спри рака“, за да допринесем за неравната битка на много хора, страдащи от коварната болест – не само финансово, а и чрез емоционална подкрепа. Вярваме че, това е важно за мнозина, които имат нужда да знаят че не са сами – казва Румяна Киризиева от сдружение БГ Бъди активен. –  Вярвам,  че движението е здраве и това да бъдеш активен допринася за по-доброто ни здраве. Една миля е разстоянието, което ни е необходимо ежедневно, за да получим своята доза движение. Това е разстояние, което е подходящо за малки и големи, стари и млади, за хора които не са във форма или има здравословен проблем. То може да бъде изминато с лек крос или просто с разходка“.

Събитието е в партньорство със сдружение „Спри рака“, откъдето са си поставили за цел да привлекат вниманието на обществото за подкрепа и съпричастност към болните със злокачествени кръвни заболявания, както и към техните близки, да агитират и възпитават за повече движение, правилно хранене, своевременна профилактика, активно отношение към проблемите.

Европейска миля е част от кампанията Now We Move на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), промотираща нуждата от повече ежедневна физическа активност. Координатор за България е сдружение „БГ Бъди активен“.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук