Начало Култура.бг Започна Пролетният панаир на книгата пред НДК в София

Започна Пролетният панаир на книгата пред НДК в София

171
0

Пролетният панаир на книгата беше открит пред НДК. Участниците в изложението тази година са рекорден брой – повече от 120 издатели с над 20 хиляди заглавия, разположени в 54 шатри.

Близо 100 са културните събития, предвидени за следващите 7 дни.

Министърът на културата професор Велислав Минеков откри панаира на книгата, като каза:

„Непрочетената книга е като обещание, което даваме сами на себе си за бъдещето. Тя е най-смисленият и най-красивият подарък, който можем да дарим на човека до нас, с който можем да покажем, че ни е грижа.

Желая на всеки посетител на пролетния базар да подкрепи българската книга и да успеят да прочетат всяка една от непрочетените в своите лични библиотеки“

Посетителите ще могат да подкрепят петиция, с която издателите настояват по-ниската 9-процентна ставка на ДДС за книгите да стане постоянна, съобщи организаторът на изложението Велизара Добрева:

„По този начин да подкрепим книгата, която не е обикновена стока, а носи в себе си езика, културата и, бихме могли да кажем, бъдещето на нацията, защото, за да може да има четящи хора, трябва да има книги и да се издават и те да стигат до тях! А четящите хора са тези, които наистина градят едно добро и хубаво бъдеще, както в социален, така и в икономически аспект“, каза Велизара Добрева – председател на Асоциация „Българска книга“ и организатор на Панаира на книгата.

Светослава Кузманова – bnr.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук