Начало закон и ред До края на седмицата ще станат ясни резултатите от проверката във фермата...

До края на седмицата ще станат ясни резултатите от проверката във фермата за норки край с. Маджерито

190
0

До края на седмицата Министерството на земеделието, храните и горите ще оповести резултата от проверката във фермата за норки край старозагорското село Маджерито. Това съобщи служебният земеделски министър проф. Христо Бозуков в Стара Загора. той обаче изрази опасения относно обективността на проверката.

„Ние работим със заварени служители, които са от старото ръководство, така че аз не мога да очаквам някаква обективна оценка“, поясни проф. Бозуков.  

Министър Бозуков присъства на официалното откриване на 13-ото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО. По традиция то се провежда на летището край града. Тази година във форума участват над 180 фирми. 

Агроизложението край Стара Загора ще продължи до 5 юни. Това е най-големият форум в България за представяне на земеделска техника, продукти и услуги за селското стопанство и се организира от Българска асоциация на търговците на агротехника. 

„Подмяната на остарялата техника и необходимостта към преминаване към съвременен начин на производство е това, от което се нуждае всеки български земеделски стопанин, имащ амбицията да се развива“, каза при откриването на изложението проф. Христо Бозуков. 

Служебният министър на земеделието и горите заяви още, че  е разпоредил засилен контрол върху изпълнението на забраната срещу изсичането на гори в страната и ограничаване на планирани и санитарни сечи. „Проблемът с незаконната сеч в България е много сериозен, което наложи издаването на заповедта“, коментира министър Бозуков.

На БАТА Агро министър Христо Бозуков откри и информационен щанд на Министерството на земеделието, храните и горите, на който посетителите могат да поставят пред експерти въпроси, свързани с подпомагане и политиките в сектора.

Радио Стара Загора;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук