Начало География.бг Туристическите пакети за ученици – глътка въздух за бизнеса

Туристическите пакети за ученици – глътка въздух за бизнеса

160
0

30 хиляди ученици от цялата страна ще летуват в българските курорти на пълна държавна издръжка. Това предвижда новата Национална програма „Отново заедно”, която беше оповестена в края на миналата седмица от министрите на туризма, образованието и финансите. Целта на програмата е подкрепа на туристическия бранш, който беше сериозно засегнат от пандемията, а също и да помогне за социализацията на учениците след продължителната изолация и дистанционното обучение.

Глътка въздух за бизнеса. Така председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров коментира идеята за туристическите пакети за учениците.

“Идеята е наистина хубава. Това ще ни даде възможност да запълним легловата база, ако разбира се, бъдат използвани и хотелите, а не само държавните почивни станции. Освен това, чрез тази програма учениците ще могат да опознаят родината, както и да се запознаят отблизо с работата в туристическия сектор. Ако им хареса – може да се окажат бъдещи кадри“, коментира Илин Димитров.

Той изрази надежда, че туристическите пакети за ученици ще станат ежегодни. 

„Това е отличен механизъм да задържим българските туристи“, каза още председателят на Варненската туристическа камара.

Хотелите и базите за настаняване ще бъдат разположени из цялата страна, увери министърът на туризма Стела Балтова още при представянето на идеята миналата седмица. Пакетите ще бъдат предлагани от туроператори, които работят традиционно с детски лагери и зелени училища.

Все още обаче не е известен регламентът и критериите, по които ще се включват учениците в програмата, каза за „Радио Варна” началникът на РУО в морската столица Розета Заркова.

Илин Димитров беше категоричен, че в никакъв случай не бива да се допуска дискриминация.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук