Начало Култура.бг Избраха най-красивата градинка в район „Владислав Варненчик“

Избраха най-красивата градинка в район „Владислав Варненчик“

180
0

Избраха победителя в конкурса „Пъстро и създадено с любов 2021 г.“ в район „Владислав Варненчик“ във Варна. Призът за най-хубава градинка грабна бл. 205, вх. 3, след проведено гласуване в интернет.

Облагородените градинки в междублоковото прастранство са цели четири. Освен тях жителите на блока са създали и кътове за малки и големи.

Пред входа има беседка с маса, няколко пейки за отдих, детски кът с пясъчник и люлка. Средствата за материалите са осигурени по проект на Община Варна, а трудът е изцяло от сръчните и дейни жители на входа.

„С няколко човека от съседите се грижим за градинката, който когато е свободен се редуваме. Поддържаме си я, декорираме си я, украсяваме си я с подръчни материали.“, разказа за Радио Варна Михаела Узунова – домоуправител на бл. 205, вх. 3 в район „Владислав Варненчик“.

100 рози и още различни видове цветя красят междублоковото пространство на входа, сред тях – туи, лавандула, карамфили, бегонии и други. Керамични фигурки, кладенец, старо декорирано колело, на което е вдъхнат нов живот, са част от декорациите, които допринасят за усмивката на всеки, който минава покрай входа на блока. Живущите във входа се похвалиха и с бибиотека и видео наблюдение.

Победителите получиха от кмета на Варна Иван Портних и районния кмет Николай Костадинов грамота и подарък – косачка за трева, с която да поддържат зелените площи.

На второ и на трето място бяха наградени съответно етажната собственост на бл. 404, вх. 14 с домоуправител Кремена Коева и бл. 208, вх. 3 с домоуправител Жечка Стоянова. Специална награда на експертите на комисията към районното кметство бе дадена на бл. 406, вх. 12.

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук