Начало География.бг Шивачки и работници в туризма отново се най-търсените от работодателите в Дупнишко

Шивачки и работници в туризма отново се най-търсените от работодателите в Дупнишко

154
0

Шивачки и работещи в туризма са най-търсените от работодателите  в Дупнишко, показа го и организираната днес младежка трудова борса. Участие взеха 13 работодатели, от които 7 в сферата на туризма.

На борсата дойдоха около 100 младежи да опитат шанса си за намиране на работа с пряк контакт с представители на фирми и дружества. Обявени бяха общо 174 свободни работни места, 67 в сферата на хотелиерството и ресторантьорството – търсят се бармани, сервитьори, помощници в кухня, камериери, рецепционисти, спасители  по градските плажове.

Очевидно се разчита на активен летен туристически сезон – най-вече в община Сапарева баня, курорта Паничище и на Седемте рилски езера за юли-август.

Прави впечатление обаче, че отново професията шивач, шивач на обувки, крояч в обувното производство са сред най-търсените. Една от фирмите търси – 27 такива работници, друга – 20, трета  – 17.

Очевидно италианските цехове за обувки отново отварят в Дупница след локдауна при пандемията, когато заради невъзможността ритмично да се доставят материали за ишлеме от Апенините за месеци бяха спрени или затруднени.

Кирил Фалин – bnr.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук