Начало образование.бг Старозагорски училищни психолози застават зад националната инициатива „Синьо лято“

Старозагорски училищни психолози застават зад националната инициатива „Синьо лято“

293
0

Преди дни омбудсманът Диана Ковачева даде старт на Националната кампания за подкрепа на детското психично здраве, в която се включва и старозагорският омбудсман Надежда Чакърова

Преди дни омбудсманът Диана Ковачева даде старт на Националната кампания за подкрепа на детското психично здраве, насочена към ученици и тийнейджъри. В нея се включва и старозагорския омбудсман Надежда Чакърова. Инициативата ще се проведе под мотото „Синьо лято“, а нейната цел е да подпомогне децата и техните родители да преодолеят последиците от изолацията, причинена от Covid – 19. Ще се реализира в 12 града, като партньори са местните омбудсмани, неправителствени организации и БЧК.В инициативата в Стара Загора ще се включат и училищните психолози от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, СУ „Максим Горки“, Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“,  ПМГ Гео Милев, Средно училище „Васил Левски“, каза за радио Стара Загора старозагорския омбудсман Надежда Чакърова.

„Благодаря за това, че без никакви колебания ръководствата на училища и училищни психолози се отзовават на тази кампания, независимо че са ангажирани по това време и с външните оценявания„.

Седмицата от 14 до 18 юни ще бъде посветена на организирани тематични приемни, както в институцията на националния омбудсман, така и в приемната в Стара Загора.

Срокът за записване е до 11 юни на телефон: 0885 901264 или на адрес: Стара Загора, бул.“Митр. Методи Кусев“ 34А, ет.1, като тематичните приемни ще бъдат от 14 до 18 юни, от 14:00 часа в приемната на старозагорския омбудсман.

Радио Стара Загора;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук