Начало закон и ред Разследват смъртта на 8-годишно дете в самоковското село Ковачевци

Разследват смъртта на 8-годишно дете в самоковското село Ковачевци

185
0

Полицията изяснява причините за смъртта на 8-годишно дете в самоковското село Ковачевци. Детето е открито в къща в селото късно снощи, след като е получен сигнал, че е изчезнало и се издирва. Основната версия, по която работят разследващите екипи, е убийство.

Има задържан за престъплението.

Екипи на „Спешна помощ“ са констатирали смъртта на момиченцето.

Детето е изчезнало в петък през деня от къщата си в селото. Близките са информирали полицията и малко по-късно полицейски екипи започват да претърсват къщи в района и откриват тялото на 8-годишното момиче скрито в шкаф в къща в селото. На място са извикани медицински екипи, които установяват смъртта и започва разследване.

Основната версия, по която се работи, е, че детето е убито. Работи се с няколко души, като един от тях, на 16 години, е заподозрян за съпричастност към убийството.

Образувано е досъдебно производство по случая със смъртта на малолетното дете от село Ковачевци, съобщи по-късно окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Момиченцето е на 8-годишна възраст, а вчера безжизненото му тяло е намерено в съседна къща след сигнал от майката, че детето го няма. Той е подаден около 20.00 часа снощи, уточни прокурор Николова, а след оперативни мероприятия на ОД на МВР-София детето е намерено мъртво няколко часа по-късно.

Към момента приключва назначената по делото аутопсия, като по първоначални данни детето е починало от задушаване.

Предполагаемият извършител е 16-годишно момче, което е задържано, а след докладване на материалите от МВР предстои прокуратурата да прецени дали да му повдигне обвинение.

Предстоят още процесуално-следствени действия, водят се и разпити, посочи прокурор Николова. Тъй като предполагаемият извършител също е непълнолетен, наказанието му може да бъде редуцирано, ако бъде признат за виновен от съда. Разследването по случая продължава. 

Николай Христов – bnr.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук