Начало Доктор.бг Колеги на проф. Кантарджиев с нов протест срещу пенсионирането му

Колеги на проф. Кантарджиев с нов протест срещу пенсионирането му

194
0

Колеги на проф. Тодор Кантарджиев излязоха и тази сутрин на протест в негова защита с искането да не бъде пенсиониран, след като и снощи имаше демонстрация пред здравното министерство.

Вчера проф. Тодор Кантарджиев беше освободен от директорския пост в Националния център по заразни и паразитни болести. Мотивите на служебния кабинет са, че е навършил пенсионна възраст.

„За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ пред Нова телевизия.

„Повече от 25 години работя с професора. Може Буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора. 

Защитници на проф. Кантарджиев заявиха още, че поради липса на кадри в момента 30% от персонала в лечебните заведения е в пенсионна възраст. Затова не виждат сериозни основания това да се използва като мотив за освобождаване на доказан специалист като проф. Кантарджиев.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните действия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук