Начало Култура.бг 4.5 млн. евро „потънали“ в ремонта на Ларгото

4.5 млн. евро „потънали“ в ремонта на Ларгото

178
0

Злуопотреби за близо 4,5 милиона евро при ремонта на Ларгото разкри служебният министър Велислав Минеков. Скандални факти за източване на евросредства при ремонта в центъра на София бяха изнесени още преди няколко години. Започна и разследване.

Днес, по време на пресконференция, Мнинеков съобщи нови факти. И добави, че ще сигнализира българската и европейската прокуратура за случая с Ларгото в София, „Квадрат 500“ и крепостта Яйлата на Камен бряг, която Минеков определи като „бутафорна“.

Служебният министър коментира, че е получил становището на ОЛАФ за ремонта на Ларгото и подчерта, че документът е с гриф „строго секретно“ и затова не може да изнесе много информация, предаде БГНЕС.

„Става въпрос за изчезнали близо 4.5 млн. евро. В писмото на ОЛАФ има препоръка да се търси отговорност от трима предходни министри и един кмет“, заяви той и подчерта, че е обидно да връщаме пари.

„Становището на ОЛАФ по отношение на реставрацията-ремонт в Ларгото: много от нещата вътре не мога да ви споделя – става дума за изчезнали по някакъв начин или усвоени, както се нарича, близо 4,5 милиона евро от целия проект. Докладът е много широк, много подробен, има препоръки да се търси отговорност от трима министри от предишното управление и един кмет“, посочи министър Минеков по отношение на „Ларгото“.

Миналата седмица по време на протест срещу главния прокурор Иван Гешев проф. Минеков анонсира, че ще сезира европейските разследващи органи: „Ще информираме нашите приятели в Европа. Другото е, много ми е приятно, че ще заработя съвместно с госпожа Кьовеши. Аз съм ѝ приготвил серия от изненади – европейски средства, които са потънали. Някои неща идват и от ОЛАФ, не само проекти, които съм проверил сега, по време на ревизията, и ще изскочат още тези дни. Ще бъда министърът за първи път в историята на това министерство, който всяка седмица ще дава пресконференции“, каза той пред БНР.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук